maanantai 26. joulukuuta 2011

Fisheye.

Sain joululahjaks kalansilmäobjektiivin, jota oon halunnu jo pidemmän aikaan. jee! : ) Oon halunnu just tota koska se on suht hyvä eikä ees kauheen pahan hintanen.

Samyang 8mm f/3.5 fisheye.

Kuvasin lyhyen testivideon:


Ja kokeilin kuvailla vähän : )










6 kommenttia:

  1. Aah oon taas niin kade :D onks hyvä ? vaan manuaali tarkennuksella ?

    VastaaPoista
  2. Moi! Elikkä itteä ei sitten kiinnosta tuo intti yhtään, mutta yks juttu ois hyvä tietää, kun tiiät varmaan vastauksen. Noh, elikkä millä papereilla pääsee 6kk jälkeen armeijasta ulos? Eli siellä ei varmaan käy se, että lorvii vaan? Mitä nuo esim. c-paperit tarkottaa? Toivottavasti ymmärsit! :)

    VastaaPoista
  3. Ville, Kiitti! :D On toi hyvä. Ja joo siinä on vaan manuaalitarkennus.
    Anonyymi, kiitos kommentista. : ) Noitä "papereita" on a-paperit, b-paperit, e-paperit, c-paperit ja aika harvinaiset t-paperit. Papereilla puhutaan palveluskelpoisuusluokasta. A-paperit tarkottaa täysin palvelukseen kykenevää. B-paperit on siitä seuraava, eli saa ns. palvelushelpotuksia. E-paperit tarkoittaa palveluksen lykkäämistä tietyks ajaks, eli suorittaa palveluksen myöhemmin. E-paperit voi saada myös kesken palveluksen, jos vaikka tapahtuu onnettomuus jonka takia ei voi jatkaa palvelusta heti. C-paperit tarkoittaa vapautusta palveluksesta. Eli ei tarvii suorittaa armeijaa ollenkaan. T-paperit saa jos luokitellaan vaaralliseksi itselleen ja muille. Eli ns hullun paperit.
    Helpoin tapa päästä 6kk on saada b-paperit kutsunnoissa, jolloin mitä luultavimmin saa 6kk palvelusajan. B-paperit voi saada jos on joku vaiva joka vaikeuttaa palveluksen suorittamista.
    Selitinpä pitkästi ja vaikeesti. Jos on määrätty jo pidempi palvelusaika ku 6kk ni se on vähän vaikeempaa. Jos tulee joku pitkäaikanen vamma ni ne ei luultavasti pidä siellä kauempaa ku 6kk. Eli palvelusaika vähenee, tai saa e-paperit/c-paperit. Toivottavasti oli yhtään apua. Jos on lisää kysyttävää tai haluut tarkennuksia johonki ni kysy ihmeessä.

    VastaaPoista
  4. Joo elikkä oon ajatellut suorittaa vaan sen 6kk sillä enempää en todellakaan jaksa siellä olla. Itselläni ei ole mitään terveyttä estäviä ongelmia esimerkiksi astmaa jne. Haluaisin vain päästä sen intin läpi mahdollisimman yksinkertaisesti, ettei tarvitse enään palata sitten kun on sen 6kk ollut niin takaisin.

    VastaaPoista
  5. Totuushan on, että suurin osa palvelee 6kk. Vaikka kovasti armeijassa uhkaillaan että on tosi vaikee saada 6kk palvelusaika.

    VastaaPoista