torstai 31. maaliskuuta 2011

Ruokavinkki

En oo mikään mestarikokki, mutta kirjottelen tänne huviks tälläsen ruokajutun : )
Ruokavinkki on helppo ja yksinkertainen; Lohkoperunat.
Oon ite sitä mieltä, että ruoanlaitossa ei saa liikaa mennä ohjeiden mukaan, vaan pistää kaikkea niin paljon ku itte haluaa ja hyvältä tuntuu. Kyllä sen sit näkee jos ei tarvii enempää. :D

Ekana tarvitaan perunoita. Määrä riippuu siitä millanen nälkä on ja moniko on syömässä. : )



Seuraavaks pitäis pestä tai kuoria perunat.



Pesemisen jälkeen perunat pilkotaan. On monta tapaa millasiks ne voi pilkkoa, ite tein tällä kertaa tollasia, no lohkoja .. lol. veneitä : )



(Tätä kohtaa ei oo pakko tehdä, mutta tuo kivasti makua jos tekee) Pilkkomisen jälkeen perunat laitetaan johonkin kulhoon minne kaadetaan öljyä. Sellanen sopiva määrä. Ei liikaa mut ei liian vähääkää. ..



Nyt kun perunoissa on öljyä, laitetaan sinne mausteita. Kukin voi oman maun mukaan valita mitä laittaa ja paljonko laittaa. : )



Seuraavaks sekotellaan niitä perunoita, ettei ne mausteet oo pelkästään niissä päällimmäisissä perunoissa.



Jos et oo vielä laittanu uunia päälle tässä vaiheessa ni suosittelen laittamaan. Lohkoperunat laitetaan uuniin ja ne on siellä. hmm. Niin kauan kunnes ne on valmiita. .. Kannattaa välillä katella niitä, ettei ne pala.



Sitten ku oot ottanu lohkoperunat uunista, ne onkin valmiina syötäväksi. omnomnom. Lohkoperunat on hyviä, koska niiden kanssa sopii melkeen kaikki.



Helppo ja yksinkertanen. : )
(en väitä ettettekö osais tehä ilman tällästä ohjettakin, mutta teinpä silti.)

8 kommenttia: